Houtrot wat is dat precies?

Wat is houtrot?
Houtrot is een niet altijd zichtbare schimmel die het hout aantast. De schimmel vreet zich een weg door het hout. Als uw houtrot heeft, is het zaak het rottende hout zo snel mogelijk te vervangen of repareren. Houtrot kan zowel buiten (kozijnen, boeidelen, schuttingen) als binnen in uw huis voorkomen, met name rond vochtige kelders.

Reparatie of vervangen?
Of reparatie van houtrot nog mogelijk is, hangt van de feitelijke situatie af. Het deel met houtrot moet worden verwijderd tot ruim in het gezonde, nog niet aangetaste hout. Als een te groot deel van bijvoorbeeld een kozijn of boeideel al is aangetast, is het beter de volledige constructie te vervangen.

Een klus voor de vakman
Reparatie van houtrot is een klus voor een vakman. In de regio Den Haag is Dateco bouw een goede optie. Bij Dateco bouw zijn gediplomeerd vakmensen met zeer ruime ervaring in de reparatie of het vervangen van verrotte houtdelen. Dateco bouw is een ZZP bedrijf dus u betaalt alleen voor het eigenlijke werk! Bel vandaag nog 088 066 6185 voor een vrijblijvende analyse van uw houtrot.