Wanneer moet ik mijn boeideel vervangen?

Boeideel vervangen of renoveren?
Een goed onderhouden boeideel kan vele jaren meegaan, maar op een gegeven moment is de rek eruit. Houtrot bijt zich een weg naar binnen en zonder snelle reparatie, is een nieuw boeideel de enige oplossing. Dat is het eerste waar we naar kijken: moeten we het boeideel vervangen of kunnen we de het boeideel nog redden door alleen het verrotte deel te vervangen?

Het belang van een goed boeideel…
Een boeideel en de bovenliggende windveer hebben twee functies: versiering en bescherming van de achterliggende dakconstructie, met name de draagconstructie. Een verrot boeideel laat vocht door en dat kan op termijn een risico vormen voor het achterliggende dak. Het is daarom zeer belangrijk uw boeidelen te onderhouden en bij verregaande verrotting te vervangen.

Wie zijn wij?
Dateco bouw is gespecialiseerd in het renoveren en vervangen van boeidelen en windveren. Als ZZP’er heeft Dateco geen duur bureau en mooie secretaresse. U betaalt alleen het eigenlijke werk! Sierlijsten, strakke platen – het is allemaal mogelijk. Een vrijblijvende afspraak op uw dak? Bel gerust 088 066 6185.